Soep van geroosterde groenten

ingrediënten:
– 2 paprika’s
– 2 pittige uien
– 750 gram tomaten
– 1 rode peper
– 3 teentjes knoflook
– 1 liter bouillon (kip)
– flinke scheut olijfolie
– basilicum

bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Maak alle groenten schoon en snij ze in grove stukken. Verwijder daarbij de zaadlijsten van de paprika’s en rode peper. Leg de groenten in een ovenschaal en steek de gepelde knoflook er ook tussen. Giet de olijfolie over de groenten en meng nog even. Indien je het lekker vind kun je eventueel nog een paar takjes rozemarijn bij de groeten steken. Grill de groenten ongeveer 45 minuten in de oven. Het geeft niet indien de groenten een beetje zwart kleuren, dat geeft juist de grill smaak. Voeg de gegrilde groenten samen met de liter bouillon en pureer de soep met een staafmixer of een blender, en kook nog zachtjes 5 minuten in een soeppan. Dien de soep op met wat fijn gesnipperde basilicum en eventueel een scheutje room.

 

0 comments on “Soep van geroosterde groentenAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *