Vandaag een recept dat we tegenwoordig beschouwen als Hollandse pot. Bami. Vandaag eenlekker bami recept uit het Groot Indonesisch Kookboek van Bep Vuyk. La grande dame van de Indische keuken.
ingredienten:
– 2 eetlepels gedroogde garnalen of 50 gram verse garnalen
– 2 eieren
– 500 gram mie
– 400 gram kippenvlees
– 1 grote prei, gesnipperd
– 100 gram rauwe kool, gesnipperd
– 100 gram peultjes, in stukjes gesneden
– 100 gram taugé
– peper en zout
– 3 teentjes knoflook fijn gesneden (of persen met de knoflookpers)
– ketjap
– 1 eetlepel fijngehakte bieslook
– 3 eetlepels fijngehakte selderij
bereiding:
Week de gedroogde garnalen minimaal 1 uur in wat water.
Bak een omelet van de eieren en wat peper en zout. Laat de omelet afkoelen en snij deze in reepjes.
Kook de mie volgens recept en spoel deze af met koud water na het afgieten.
Bak de in blokjes gesneden kip samen met de garnalen in olie totdat deze goudbruin ziet. Voeg de prei en knoflook toe en bak deze enkele minuten mee. Bak vervolgens de peultjes, taugé en kool ook enkele minuten mee. Voeg vervolgens de mie toe, schep goed om en bak door totdat de mie ook goed warm is geworden. Breng het op smaak met peper en ketjap, de bieslook en selderij. Strooi de gebakken reepjes omelet over de bami. Lekker met gebakken uitjes, kroepoek en atjar!
0 comments on “Bami van Bep”Add yours →