Een zomers gerecht: spaghetti nero met gamba’s

Op vakantie in eigen huis: duivels pittige gamba’s met zwarte spaghetti

Aangezien ik deze zomer niet op vakantie ga, heb ik besloten de vakantie in eigen huis te vieren. Daarom vandaag een pittig Italiaans recept met zwarte pasta en gamba’s.
“Spaghetti al nero di seppia” zoals de zwarte pasta officieel heet is niets anders dan spaghetti met een beetje zwarte inkt van de inktvis. Voor de smaak maakt het weinig uit, sommigen beweren dat de pasta iets vissig smaakt, maar tot nu toe heb ik weinig verschil geproefd. Maar het ziet er natuurlijk wel fantastisch uit.

Ingrediënten (vier personen):
– 450 gr gedroogde zwarte spaghetti
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 rode Spaanse peper
– 1 ui
– 500 gr gamba’s
– 1 glas witte wijn
– 2 tomaten
– 1 eetlepel tomatenpuree
– het sap van een halve citroen
– 1 a 2 eetlepels fijnhakte peterselie

Bereiding:
Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal. Zie het filmpje hieronder over de techniek.

Was de tomaten en ontvel ze. Tomaten ontvel je door ze aan de onderkant kruislings in te snijden. Dompel ze vervolgens 20 seconden onder in kokend water. Koel ze snel af in onder de koude kraan. Je kan nu heel makkelijk het velletje lostrekken. Ontdoe de tomaten van de zaadjes en snij ze in kleine stukjes. Snij vervolgens de rode peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten en snij de peper fijn.

Snipper de ui fijn en fruit deze een paar minuten aan in een flinke scheut olijfolie. Bak de rode peper even mee evenals de fijngehakte knoflook en de tomatenpuree. Blus af met de witte wijn en voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en laat 10 minuten pruttelen op laag vuur. Voeg de laatste 3 minuten de gamba’s toe.
Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de verpakking.
Verdeel de spaghetti over de borden en verdeel de saus met de gamba’s over de spaghetti. Druppel er wat citroensap over en bestrooi met de fijngehakte peterselie. Maak eventueel af met wat zout en peper.

0 comments on “Een zomers gerecht: spaghetti nero met gamba’sAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *