Gebakken biefstuk met gefruite ui

Op zondag is er niets lekkerders dan een simpele en snel klaar te maken maaltijd zodat je op tijd op de bank kan zitten voor Studio Sport (of een ander tv programma natuurlijk), vandaag een simpel gerechtje, gebakken biefstuk met ui. Volgens mij een klassieker die bij menigeen op het menu staat:-)

ingredienten:
– 1 biefstuk p.p. van ongeveer 180 gram
– 1/2 ui p.p.
– boter
– scheut witte wijn

bereiding:
Dep de biefstukken droog aan beide zijden en bestrooi met peper en zout. Denk eraan, haal de biefstukken minimaal een halfuur voor bereiding uit de koelkast en uit de verpakking, ze moeten kunnen “ademen”. Bak de biefstukken op hoog vuur aan beide zijden bruin en bewaar ze op een voorverwarmd bord afgedekt met aluminium folie.
Bak de in ringen gesneden ui in het bakvet van de biefstukken bruin en blus af met een scheut witte wijn en roer de aanbaksels los. Breng op smaak met zout en peper. Dien de biefstukken op met de gebakken ui erover. Lekker met zelf gebakken friet!

0 comments on “Gebakken biefstuk met gefruite uiAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *