Rode bietensalade met verse geitenkaas en rucola

Hoewel de zomer op zijn eind loopt hebben we de afgelopen nog kunnen genieten van een paar prachtige dagen. Daarom op de valreep een zomers recept, een rode bietensalade met verse geitenkaas en rucola.De aardse smaak van de biet combineert fantastisch met de geitenkaas en het ziltige van de kappertjes. Lekker als maaltijdsalade voor 2 personen of als bijgerecht voor 4 personen.

Lekker als maaltijdsalade voor 2 personen of als bijgerecht vor 4 personen.

Ingrediënten:
– 1 zakje rucola
– 500 gram gekookte bietjes
– 100 gram verse geitenkaas
– 1 eetlepel kappertjes
– 4 eetlepels druivenpit olie
– 1 eetlepel honing
– 2 theelepels mosterd

Bereiding:
Snij de bietjes in partjes of dunne plakjes. Meng in een grote kom de rucola met de bietjes. Verkruimel de de verse geitenkaas over de bietjes en rucola. Strooi de kappertjes erover. Maak een dressing van de druivenpit olie, honing en mosterd en giet over de salade. Je kan naar eigen smaak natuurlijk zout en peper toevoegen.

Je kan de salade ook presenteren als carpaccio. Snij in dat geval de bietjes in dunne plakjes en verdeel deze over 4 borden. Maak de dressing zoals hierboven beschreven en maak hiermee de rucola salade aan (gebruik de helft van de dressing en de helft van het zakje rucola). Leg de rucola in het midden van het bord op de bietjes. Verkruimel de geitenkaas over de bietjes en rucola, evenals de kappertjes.

0 comments on “Rode bietensalade met verse geitenkaas en rucolaAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *