Paddy’s Pinot Noir

Wat hebben 700 Angus koeien, 10.000 schapen en pinot noir met elkaar te maken? In Nieuw-Zeeland alles! Nou ja alles, dat is wellicht wat overdreven. Maar 100 kilometer boven Wellington, in het Wairarapa district wel. Want daar ligt Te Wangha, de farm van Paddy Borthwick. Als derde generatie boer zocht hij naar uitbreidingsmogelijkheden van de boerderij. Daarom vertrok hij in 1985 naar Australië om aan het Roseworthy College de opleiding wijnmaker te volgen. Na diverse jaren in het buitenland te hebben gewerkt was in 1996 de tijd rijp om de eigen wijngaarden aan te leggen.

Inmiddels is er 27 hectare aangeplant met verschillende druiven die bij het gematigde klimaat passen: pinot noir, pinot gris, sauvignon blanc, chardonnay en riesling. Het gebied heeft de perfecte groeicondities. De stenen en rivierafzetting zorgen voor genoeg nachtelijke warmte en daarmee een rijpe oogst.

In alle wijnen van Paddy Borthwick proef je zijn enthousiasme voor het maken van goede wijn, maar in zijn Pinot Noir… daar helemaal! Pure aroma’s van sappige rijpe kersen en aardbeienjam. Daarnaast een licht pepertje in combinatie met een vleugje tabak. Milde tannine’s en zuren. De wijn is zacht en toch vol van smaak. Lekker met een stukje rosé gebraden Angus sukade. Die Paddy snapt het wel….

Deze blog is ook gepubliceerd op de website van De Drommedaar.

0 comments on “Paddy’s Pinot NoirAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *